dagnysdagar

Senaste inläggen

Av Dagny Fjällström - 31 maj 2016 21:25

 

Vart tar tiden vägen...sista maj. Det har varit några givande dagar och jag känner mig trött men tröttheten kommer alltid efteråt. I lördags (28/5) och söndan (29/5) vaj jag på en kurs för styrelsemedlemmar från olika organisationer på Sunderby Folkhögskola. Sov över där den natten. På måndag var jag dit igen på en annan kurs / föreläsning, bara över dagen och den var verkligen intensiv den dagen. Träffade många nya människor, några av oss som var under helgen sågs även i måndags. 

 

Vädret har varit underbart i flera dagar så jag hoppas det håller i sig. På torsdag ska jag bl a till arbetsförmedlingen och träffa min handläggare, det ser jag fram emot.

 

Sommaren kommer jag att ta tillvara och göra det jag tycker om som att vara ute i naturen och mycket annat som laddar mina batterier.

 

Bilden jag lägger in är tagen under helgen på Sunderby Folkhögskola.

ANNONS
Av Dagny Fjällström - 27 maj 2016 20:27

 

Känner mig behagligt trött ikväll, har varit ute flera timmar idag, soligt och varmt ute. Har varit till Sunderby sjukhus efteråt har jag bl a ordnat med förnyelse av mitt körkort, köpt nya shorts och en t-shirt. Träffade goda vänner när jag var på stan som var på besök här i min hemstad. Roligt att träffa dem för det är inte så ofta det sker. Var även förbi en vännina en snabb sväng sedan jag kom från Sunderbyn. Är glad och nöjd med min dag, känner att det blir en tidig kväll för mig. 

 

Bilden är en arkivbild.

ANNONS

Val

Av Dagny Fjällström - 19 maj 2016 18:52

 

Tiden den går och det var ett tag sedan jag skrev men det beror inte på att jag inte har haft något att skriva om.....utan det har mest varit att jag har haft en del att göra, varit trött och lusten har inte heller alltid funnits.

 

Man gör en del val i livet och ibland måste man tänka och fundera hur vill jag göra och till slut så kommer man fram till ett avgörande och man ska absolut inte stressa fram det.

 

Har sökt in på Lärcentrum och ska läsa vissa ämnen, kommer att få besked innan semestrarna om jag kommer in.....känns att det är dags att komma vidare i min "arbetslöshet" att satsa på något som ger en något och lära sig nya saker är aldrig fel.

 

Igårkväll tog jag ett slutgiltigt beslut att säga ifrån ett uppdrag som jag har haft i en förening. Det känns bra att ha gjort det.....så idag har jag ringt vissa berörda människor och berättat om mitt beslut. Jag har en del annat som jag satsar på som jag är med i och har startat upp den föreningen som tar en del av min tid.  Så har jag mina andra intressen som konsten, ta bilder med mera som jag också vill hinna med.

 

Nu har vi våren och sommaren är på väg....längtan upp till stugan finns för där kan jag känna lugnet och ladda batterierna så denna sommar hoppas jag att jag får vara ganska bra så jag kan fara dit. Har varit där många sommrar så det är klart man vill dit.

 

Bilden jag lägger in är tagen här i Boden på dagen på valborgsmässoaftonen (30 maj) i år.

 

 

Av Dagny Fjällström - 30 april 2016 09:27

 

Sitter vid köksbordet med en kaffemugg och låter tankarna gå. Funderar på vilken väg jag ska ta men ska låta det mogna, inte förhasta mig. Allt brukar lösa sig om man inte stressar för jag vill att beslutet ska bli det rätta så jag inte ångrar mig sedan för då kanske det inte finns någon återvändo. Den dagen kommer och är inte så långt borta men låter allt bero nu någon dag men klart tankarna går precis som vattnet forsar i bilden.

 

Till hösten har jag andra planer som jag ser framemot med glädje. Ska bli härligt att vända blad och börja på ett nytt kapitel.


Solen skiner och 14.5 grader varmt ute....hoppas vädret håller i sig till ikväll för jag funderar på att gå ut med kameran då och se majbrasan på Kvarnängen. Kanske man får några bra bilder vem vet. 

 

Bilden jag lägger in är en arkivbild en bit ifrån där jag har ett av mina smultronställen i Jokkmokks trakterna.

Av Dagny Fjällström - 15 april 2016 12:10

 

Var ett tag sedan jag skrev ett blogginlägg på denna sida, har tänkt göra det flera gånger, har ibland loggat in men så har jag loggat ut igen....mitten av april har vi redan och våren är här...ljusare och ljusare blir det för varje dag.

 

Påsken och det har varit, var hemma då och tog mig promenader och bara var....kan vara skönt mellan varven och bara vara.

 

Tänker på hur tiden ändras när man tittar bakåt men livet förändras...har många fina minnen och tänker på mina smultronställen, hoppas kunna besöka dem i sommar....ibland önskar man att tiden stod stilla eller att man kunna vrida den tillbaka för ett kort ögonblick....som en väldigt nära och god vän sa åt mig för många år sedan titta inte bakåt....så sant han hade i det....hoppas han har det bra där han är, skänker han tankar mellan varven....

 

Jag ser ändå ljust på allt, det jag skulle vilja är att ha ett arbete med vanlig lön

och att mina sjukdomar inte blir värre för just nu mår jag bra.

 

Ikväll ska jag ha en myskväll, se tv med lite smått och gott....och mysa med mina fyrbenta vänner....det jag saknar ibland är att ha någon att hitta på något roligt med, äta en god middag, kunna dela tankar eller bara vara...

 

Ska inte klaga för det finns de som har det värre....

 

Bilden jag lägger in är från busstationen i Luleå.

 

 


Av Dagny Fjällström - 26 februari 2016 12:25

 

Har lunch, är på folkuniversitetet, lyssnar på musik medans jag skriver och snart är det helg. Ska vara hemma denna helg och göra det som behövs för nästa helg blir jag ganska mycket upptagen för då har jag bl a årsmöten inbokade.

 

Tänker på hur livet och allt kan bli, känner vemodet, ser framåt för ingen ide att se bakåt men klart tankarna far på det som har varit mellan varven. Gläder mig ändå fast klart det känns inuti men inget ska få mig på fall. 

 

Har funderingar att ge ut endel om det jag skrivit för jag skriver även för mig själv för det är alltid skönt att skriva av sig och det finns inte på någon av mina bloggar eller någon annanstans. Får se hur det blir, är ännu bara en tanke. Fast i så fall kommer det med lite blogginlägg i den boken också för det handlar om mig det jag har skrivit och bl a detta blogginlägg passar in där. 

 

Får se vad som händer och sker framöver för jag tar en dag i sänder men jag har mycket att se framemot men jag kommer inte att krusa någon.

 

 

Av Dagny Fjällström - 25 februari 2016 18:28

    

Sitter och lyssnar på Nordnytt medans jag ska göra ett blogginlägg. Veckan har varit bra hitills med bl a föreläsning i Luleå i tisdags och konstföreningen igårkväll. Vänner ville att jag skulle följa med på kvällsöppet nu ikväll men kände att jag ville vara hemma. Finns en del tv program som jag vill se bl a om Palme - sista timmarna, såg första delen igårkväll. Det enda som inte har kännts bra är att jag har kännt att det är en förkylning eller nå på gång så man får se vad som händer.

 

Bok rean har börjat i veckan men ska inte köpa någon bok för jag har en del böcker som jag har och tänkt läsa.

 

Känner mig glad för det händer så mycket roligt omkring mig med många glada och trevliga människor. Knyter många nya kontakter och mer blir det.


Lägger in en arkivbild från Stadsparken i Boden med detta inlägg.

 

 

 

Av Dagny Fjällström - 22 februari 2016 12:53

 

Måndag och ny vecka....vädret är inte det bästa snöar och en grad kallt.

 

Är inte alls pigg, har en förkylning i kroppen, inte alls roligt fast det är bara att kämpa på.

 

Sitter på Folkuniversitetet och funderar samtidigt som jag lyssnar på musik. Håller på med projekt som jag trivs med. 

 

Vad jag funderar på....jo hur allt kan bli, trodde annat men samtidigt förstod / tänkte  jag få se om min magkänsla har rätt....jo faktiskt så hade den det... förstår inte hur vissa kan göra så gång på gång och orkar....men, men jag skulle inte låta det ske...antingen eller. Så finns det människor som tydligen inte har någon humor och kan skoja....jag vill ha människor omkring mig som är glada....nåja jag ids inte lägga någon energi på människor som inte förstår skoj / humor......den energin lägger jag på något roligare och vänner som är att lita på och som inte blir sur / stött för ingenting och tycks tro / veta...

 

Där framme finns något men vad vet jag inte....möter det med glädje vad det än är.

 

 

Presentation

Mina bilder och dikter

Bilderna i min blogg är förbjudna att använda utan min tillåtelse. Dikterna som jag skrivit får inte helller kopieras och användas utan min tillåtelse

Översätt bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Mina bloggar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Jag finns på Facebook

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ dagnysdagar med Blogkeen
Följ dagnysdagar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se