dagnysdagar

Senaste inläggen

Av Dagny Fjällström - 23 december 2015 16:44

Sitter och tänker på året som snart är till ända….det har varit både glädje och ledsamheter under året som gått men än är det en vecka kvar.

Har inte mått så bra alltid men det har gått det med, har inte haft så mycket att välja på antingen kämpa eller ge upp. Så klart jag valde att kämpa men det har tagit tid men jag har kommit ganska långt så det finns hopp om livet.

Mina aktiviteter har legat på hyllan ett bra tag men har kommit igång med dem och det känns bra nu att hålla på med mina intressen så jag ser fram emot ett nytt år med nya utmaningar. Har lite nya utmaningar på gång och det ser jag verkligen fram emot.

Singel är jag och trivs med det, klart jag saknar någon att göra något med eller bara vara….men kanske det dyker upp någon, vem vet.

Har mina barn och vänner så det är jag glad för. Även vattensköldpaddan och min kisse är en del av mitt liv och även de skänker mig glädje.

ANNONS
Av Dagny Fjällström - 20 december 2015 20:46

 

 Julmånaden December och fjärde advent idag.....inte många dagar kvar nu till jul. Många är stressade denna tid med att hinna med allt men man måste inte ha / göra alla måsten, det är upp till en själv och då måste omgivningen acceptera det om man inte vill göra och vara med på allt.


Jag har en dag i veckan då blir det i regel söndan, då är jag själv och gör det jag känner för vad det än är och laddar för en ny vecka. Känner att jag behöver det och det är faktiskt skönt.

 

Julmarknaden var förra helgen i kyrkstugorna, det är mysigt att gå och se och in i stugorna för att se deras alster. Var på den på lördan och då tog jag bilden som jag lägger in i detta blogginlägg.

 

Denna söndagkväll får avsluta med att se tv och mysa inför morgondagen som kommer.

 


  


ANNONS
Av Dagny Fjällström - 3 december 2015 21:06

Denna dikt skrev jag på kvällen den 12 oktober 2015 och la upp på facebook:

 

Du finns i mina tankar dag som natt

Glädjen finns inom mig över dig

Känner mig varm inombords

Livet ville något annat

Gråten finns men syns och märks inte

Leendet finns på mina läppar trots allt

 

 Av Dagny Fjällström - 30 november 2015 20:39

 

En månad sedan jag skrev sist på denna blogg....undrar vart tiden tar vägen.

 

Första advent var i helgen, var inte ut på julskyltningen, kände inte för att gå på den men ska gå och se någon annan dag istället i affärerna...känner mig trött mellan varven men det är nog mörkret och årstiden som gör det.

 

Har en del som jag måste ordna nu innan jul, bl a ringa en del samtal med mera....så har man hemma också förstås att göra.

 

Jag har sökt några arbeten även denna månad och idag var jag på en anställningsintervju och det kändes bra så få se, bara att hålla tummarna.....hoppas att jag hör något av de övriga tjänsterna också som jag har sökt.

 

Funderar på vintern för som det är nu kallar jag inte vinter. Ska det vara vinter så ska det.

 

Är mycket hemma på fritiden nu men klart jag träffar mina vänner ibland och är på mina aktiviteter. Något som jag blev glad över var när en vän hörde av sig för någon vecka sedan som jag inte pratat med på några år, det uppskattade jag verkligen...så jag är glad att vi har kontakt igen.

 

Klart vänner kommer och går men så är livet. Säger inte upp kontakten med någon men man ser och märker vilka som är ens riktiga vänner.  Behöver inte vara ensammen om jag inte vill har alltid någon att umgås med, ibland är det skönt att vara själv och bara vara....

 

Minnen kommer upp både glada och sorgliga....alla har sina minnen mer eller mindre.

 

Jag ser framemot julen med alla dess dofter, musik osv.

 

 

 

 

Av Dagny Fjällström - 31 oktober 2015 16:04

 

Denna helg tänder jag ljus här hemma och sänder nära och kära en hel del tankar som inte finns bland oss längre. Många av dem är borta sedan många år, endel sedan några år och någon helt nyligen. Släkterna kommer och går...nya generationer tar över men så är livet. Man funderar ibland vad som är meningen med att födas och sedan gå vidare till andra sidan.....jag tror att alla människor har en funktion att fylla under sin livstid. Sänder er alla varma tankar som inte finns bland oss längre och man saknar er.

 

Bilden av Bodens kyrka är tagen igår.

Av Dagny Fjällström - 26 oktober 2015 19:11

 

Sitter i soffan med en kaffemugg utmed på bordet och slötittar på tv:n. Ronja, min kissekatt ligger och sover i stolen.....ser skönt ut. Det är Ronja som är på bilden. Även jag känner mig trött men ska inte lägga mig på soffan och vila för då slumrar jag säkert till en stund, för det vill jag inte.

 

Det har varit en fin höstdag fast kyligt.....hoppas snön håller sig borta ett tag ännu, men man vet ju aldrig. Var ut på lunchen och när jag kom tillbaka till Folkuniversitetet så tog jag blad från en växt som slingrrar sig efter väggen samt några små grenpinnar från en björk. Nu undrar säkert en del vad jag ska med det till....jo det ska jag tala om är till en ny målningsteknik som jag har lärt mig sist när jag var på Bodens konstförening. Den målningstekniken gillade jag.

 

Har mina intressen och en del har legat som i dvala men har börjat att komma igen med allt och är i föreningslivet men känner att jag måste lyssna på kroppen. Har som inte lyssnat på den tidigare men känner att jag måste göra det nu. Är det någonting någon kväll i det jag är med eller något annat och jag känner att jag är trött eller att jag inte orkar så då är jag hemma och tar det lugnt och bara är.


Igårkväll var jag på bio och såg "Glada hälsningar från Missångerträsk". Den var bra och man skrattade mellan varven. Så jag ångrar mig inte att jag gick på den för den är även inspelad i mina hemtrakter......så man kände igen en del.

 

   

Av Dagny Fjällström - 16 oktober 2015 19:34

 

Fredagkväll.....sitter och slötittar på tv:n och har helgen framför mig som jag tänker ta vara på som t ex någon promenad om vädret tillåter. Gör ingenting om det är mulet bara det inte regnar, klart det är roligare om solen skiner. Kanske jag träffar vänner också. Klart man har att göra hemma också så nåt blir det, men det har alla människor. 

 

Sonen har varit hit i veckan, det är inte ofta han är så det är lika roligt varje gång han kommer. Dottern har varit hit en stund ikväll och det är så klart roligt när hon kommer också. Hon och jag bor i samma stad och sonen bor på en helt annan ort. Saknar tiden när de bodde hemma men har vant mig nu att bo ensam, det värsta är måltiderna tycker det är tråkigt att laga maten och äta den ensammen men allt går. 

 

Bilden jag lägger in är tagen efter ena av promenad / gångvägarna vid vattnet som jag brukar gå. Det finns många fina gångvägar och strövområden här i Boden.

 

 

 

Av Dagny Fjällström - 1 oktober 2015 19:34

 

Oktobers första dag / dygn är snart till ända. Vädret har varit soligt / fint idag fast det har blåst men det var skönt ute ändå.

Dagen har varit bra men är trött ikväll.....har gjort en del nytta sedan jag kom hem, ska bara vara ikväll och se tv.

Skönt att det är fredag imorgon, veckorna går fort så man undrar vad man har hunnit med egentligen.....Får se vad jag gör i helgen, har inte planerat npågot speciellt men är det fint så går jag ut med kameran en stund. Så myser jag och roar mig med mina intressen som, målningen, stickningen, läsningen osv.

Bilden jag lägger in är tre år, sedan oktober 2012.

 

 

Presentation

Mina bilder och dikter

Bilderna i min blogg är förbjudna att använda utan min tillåtelse. Dikterna som jag skrivit får inte helller kopieras och användas utan min tillåtelse

Översätt bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Mina bloggar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Jag finns på Facebook

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ dagnysdagar med Blogkeen
Följ dagnysdagar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se