dagnysdagar

Senaste inläggen

Av Dagny Fjällström - 21 september 2015 09:42

 

Sitter och lyssnar på Tommy Körberg, Stad i ljus på you tube så här i början på veckan och musiken är ett av mina intressen som jag kan koppla av till. Helgen har jag inte gjort direkt nå speciellt, umgåtts med vänner, tittat på tv, läst med mera, bara varit i stort sett och det kan vara skönt mellan varven för man behöver ta det lugnt emellanåt. 

 

Hösten har varit fin om man bortser från när det regnat men det måste också ner....det skiftar i så fina färger ute denna årstid och känns friskt i luften....gillar denna årstid och förut har jag varit ute i naturen mycket både på våren, sommaren, hösten även på vintern....saknar den tiden....klart jag kan vara det nu också när möjligheten ges.

 

Ser framåt för jag har så mycket att glädjas åt och har lagt mycket bakom mig, klart jag har mina minnen kvar både glada och sorgliga som kommer fram ibland. Minnen har vi alla. Livet går vidare och åren de går.

 

Bilden jag lägger in är från Lombergsfallet som ligger inom Gällivare kommun, har varit ofta där. Det är en av mina smultronställen men har inte varit dit nu på ett tag, hoppas kunna åka dit till sommaren. 

ANNONS
Av Dagny Fjällström - 14 september 2015 10:13

 

Hösten är här men den har varit fin hitills med riktigt härligt väder, riktigt sommarväder men idag är det sämre. Svalare och det kom en liten regnskur på morgonen....men det är skönt ute.

 

Förra veckan hade jag semester och det var riktigt ljuvligt i väderleken.....men blev förkyld så jag åkte inte till Skellefteå under helgen som var meningen. Vill ta hand om kroppen och lyssna på den för jag vill må bra.....så därför uteslöt jag den kursen och resan, det kommer säkert fler tillfällen.

 

Har en del att se framemot, har mina aktiviteter som jag trivs med som målningen, stickning osv....musik lyssnar jag på mycket, har mina vänner som jag talar med via telefon o träffar mellan varven när andan faller på. Så har jag min lilla kisse Ronja som är med mig i vad jag gör, myser, är god och glad.....Dotterns vattensköldpadda bor kvar hos mig sedan hon har flyttat och även han är social och nyfiken på vad man gör, simmar i sitt akvarum och följer med....

 

Tankarna går men jag håller mig glad fast mellan varven känner man sig ledsen och saknar någon men så är det väl för alla.....helgerna kan vara värst, veckorna går alltid.....men försöker att hitta på något under helgerna som att ta en promenad eller något annat, behöver inte vara nå märkvärdigt....

 

 

 

 

ANNONS
Av Dagny Fjällström - 7 september 2015 18:46

 

Ny vecka har tagit sin början och snart är första dagen slut på den....tar ut några semesterdagar denna vecka, ska bara göra det jag känner för och ta det lugnt, inga krav det känns skönt. 

 

Igårkväll avslutade jag helgen med att gå på bio och se Så ock på jorden. Den var sevärd så jag kan rekommendera den. Gick på den ensam men det gör inget för man går dit för filmens skull. Det var fullsatt.

 

Helgen innan på söndagkväll (30/8) var jag på bio med min dotter och då såg vi Jag är Ingrid. Den handlade om Ingrid Bergman och det var intressant att se om hennes liv.

 

Har varit ut idag och det känns så friskt i luften, var soligt och fint men det känns att hösten är här. September är en månad som jag verkligen tycker om. 

 

Känner mig trött ikväll, ska se tv och bara vara eventuellt läser jag något också. Ska göra lite kaffe först och det hade varit roligt att ha någon att dricka det med och få en pratstund men jag klarar mig.....har i regel alltid varit tyst för inget blir bättre av att gnälla, alla har sina krämpor mer eller mindre så även jag har mina sjukdomar / värk. Ser framåt och är aktiv men kommer att lyssna på kroppen....

 

Sätter punkt här och kommer att göra mera inlägg och det ska inte dröja allt för länge innan jag gör det....

 

 

Av Dagny Fjällström - 1 september 2015 12:58

 

Nu skriver vi september.....och tänk nu har jag bott i Boden 4 år och trivs väldigt bra, ångrar absolut inte flytten. 

 

Jag gillar september månad med den härliga luften och höstfärger som kommer eftersom, hoppas vi får en fin höst.

 

Har mina intressen fast de legat i dvala men är nu på gång igen. Känner att lusten börjar att återkomma med att bl a ta bilder, blogga, läsa med mera.

 

Men tankarna går om hur morgondagen kommer att se ut....men vad det än är så tar jag det med ro och är inte rädd för vad jag kommer att möta. 

 

Har vänner som jag umgås med mellan varven / talar i telefon.  Det jag kan sakna är någon vid min sida som man kan göra något med och diskutera olika saker. Fast jag trivs med mitt eget sällskap och då är man trygg i sig själv....men att ha någon och träffa mellan varven skulle kännas bra.

 

Rädd är jag inte för nuet och framtiden.

 Av Dagny Fjällström - 21 augusti 2015 11:57

 

Det var ett tag sedan jag bloggade men ska komma igen.....lusten har inte infunnits sig men tankarna har funnits där att jag ska blogga men stannat vid tanken.

 

I slutet av april var jag till Herrafallet som ligger vid / utanför Arboga på ett socialt forum inom iogt och det var intressant. Knöt även nya kontakter där. Gillar att lära känna nya människor.

 

Efter det har jag varit på en annan kurs i Sunderbyn men inte inom iogt denna gång. Även denna var nyttig att vara på och träffa andra människor.

 

Sommaren blev inte riktigt som jag tänkt mig men måste acceptera det....får väl se vad som händer och sker. Den har inte varit dålig men har inte kunnat vara till stugan som jag trivs i och att ladda batterierna. Men hoppas kunna åka upp dit i höst en sväng men får se hur det blir.

 

Tankarna går också om vad som komma ska där framme. Ibland tar man vissa beslut som man tror är de rätta. Man ska se framåt och leva i nuet inte titta bakåt. 

 

Har mina intressen fast de ibland ligger i dvala men lusten brukar komma åter. Önskar sommaren vore längre än vad den är hoppas hösten blir fin.

 

Klagar gör jag inte för det ligger inte för mig. Jag har det bra på många sätt förutom mina sjukdomar men det hjälper inte att klaga det blir inte bättre av det.

 

Ska inte dröja lika länge innan jag bloggar igen.

 

Lev i nuet och titta framåt....gör det bästa av varje situation som dyker upp.

 

 

 

Av Dagny Fjällström - 13 april 2015 18:03

 

Det var ett tag sedan jag bloggade på denna sida men ska försöka att komma igen.

Har bloggat på fotobloggen: dagnysfoto.bloggplatsen.se en del så gå gärna in där och titta också.

I slutet på mars var jag till Jokkmokk över dagen och var då även till min barndomsby / hemby Vaikijaur och hälsade på min moster. Det är Vaikijaur som syns på bilden där framme och bilden är tagen i Forsviken på väg till byn.

Påsken var jag här i Boden och var då även på barndop, det var ett trevligt och fint barndop.

Har även pysslat med annat som jag gillar.

Tankarna går också om vad som kommer att ske och hända framöver.

Nu har vi våren här så gått som för vi är nästan i mitten på april och sommaren är inte så långt borta som det verkar men tiden går fort. Ska till stugan till sommaren för jag känner att jag vill dit för jag trivs där i naturen och vid vattnet och om jag hade möjlighet skulle jag åka dit oftare.

 

 

Av Dagny Fjällström - 28 februari 2015 17:32

 

Sista dagen på februari månad och mars tar sin början vid midnatt. Då har vi lagt två månader bakom oss på detta år och vi har den riktiga våren och sommaren framför oss. Vädret i vinter har dalat upp och ner riktigt vårväder mellan varven med blida, töväder, regn och kallt mellan varven, ingen ordning verkar det vara i väderleken. 

 

Har bott i sex månader nu i min nya lägenhet och trivs bra i den, så jag ångrar inte flytten. 

Tänker på framtiden om vad som finns där bakom krönet och vad som komma skall....så lite man vet men tur är väl ändå det att man inte vet allt. 

 

Vänner kommer och går men tur är väl ändå att man vet vilka som är ens riktiga vänner det märker man vilka det är så småningom. Riktiga vänner försvinner bara inte trots att man ibland kan ha olika meningar....men som sagt jag bryr mig inte för jag vet vilka man kan lita på.

 

Ibland måste man ta beslut om vissa saker och man vet aldrig om det är rätt eller fel det man väljer förän efteråt och det gått en tid. Men jag ser framåt med glädje och är inte rädd för vad som ska komma.

 

Bilden jag lägger in är tagen en dag sista veckan när jag var på väg till Harads.

 

 

 

Av Dagny Fjällström - 1 februari 2015 13:40

  

Januari månad är till ända och Februari har tagit sin början och detta är första blogginlägget på skrivarbloggen i år....har tänkt blogga flera gånger men tiden har inte velat räcka till och lusten finns inte alltid heller.

 

Det har snöat en del under de sista dagarna och gör så än i dag och det har kommit massor....men bättre med snö än regnet. Allar årstider har sin tjusning men bästa årstiderna är våren och sommaren och även hösten kan vara fin med alla dess färger.....vintern är fin med den vita snön men den är för lång, hade önskat att sommaren var lite längre än vad den är.

 

Har även fyllt år under januari och den veckan blev jag uppvaktad från flera håll arbetskamrater, kompisar som hade ordnat för mig med middag på torsdagkvällen och grattade mig. Barnen grattade mig den dagen jag fyllde och blev bjuden på Sushi och även annat smått och gott. Och det är bilden på Sushin som jag lägger in från min dag och många hälsningar fick jag på FB samt telefonsamtal.

 

Jag ser framåt och har nytt arbete på gång men vet inte när jag kommer att tillträda den tjänsten, det får tiden utvisa när det blir....men vart talar jag inte om nu utan det får bli i ett senare inlägg.

 

Känner mig trött men det är väl årstiden som gör det men som tur är går vi mot ljusare tider, det ser jag framemot.

 

Kommer inte att dröja så länge till innan jag gör mitt nästa inlägg på denna blogg.

 

 

Presentation

Mina bilder och dikter

Bilderna i min blogg är förbjudna att använda utan min tillåtelse. Dikterna som jag skrivit får inte helller kopieras och användas utan min tillåtelse

Översätt bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Mina bloggar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Jag finns på Facebook

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ dagnysdagar med Blogkeen
Följ dagnysdagar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se