dagnysdagar

Senaste inläggen

Av Dagny Fjällström - 31 december 2014 12:16

        

Sylvester har namnsdag på årets sista dag 2014.

Skriver en liten sammanfattning över detta år men allt kommer jag inte att skriva om för man vill ha någonting för sig själv också. 

I början av året var jag på röntgen på Sunderby sjukhus och efter det fick jag veta att jag har artros i knäna och även i händerna så det känndes inte roligt men det är bara att acceptera läget och göra så gott man kan. Har gått hos sjukgymnasten för det och även fått gå på artrosskolan som de har. Har även övningar hemma som jag håller på med dagligen och promenader. Men jag gnäller inte för det, det är bara att kämpa på och se till att man mår så bra som möjligt och det tänker jag göra.

Så i Juni månad tog dottern studenten och det var glädjens dag för både studenter, anhöriga, vänner osv. Vädret var ljuvligt, solsken och allt som det ska vara på en sådan dag.

Sista september slutade jag på Skogsstyrelsen men gick inte utan arbete länge så fick jag komma till Studieförbundet Vuxenskolan men inom FAS 3 så det är inte så roligt men jag ser det som att man kommer ut i alla fall och träffar människor. Mitt mål är att få ett arbete med lön under 2015 så jag hoppas att jag kan uppnå det. 

Bytte även bostad i höstas i september och trivs väldigt bra i denna lägenhet. 

Har även skaffat mig Ronja min lilla kissekatt i höstas och det är hon som är på bilden. Den första bilden som jag tog av henne. Hon är verkligen gosig och det är något som jag inte ångrar att jag skaffade henne.

Slutar mitt inlägg här för denna gång och önskar alla mina läsare ett gott slut och ett gott nytt år.

ANNONS
Av Dagny Fjällström - 10 december 2014 15:04

 

Undrar vart tiden tar vägen.....har inte bloggat som jag borde göra men tiden vill inte alltid räcka till.

 

Jag har börjat på ett nytt arbete, började på det i oktober och blir där ett år om inget annat händer under denna tid. Trivs med arbetskamraterna och arbetet men bara synd att det är för en kort period.

 

Man möter nya människor i olika sammanhang och endel blir man vänner med livet ut och endel skils man åt och sprids för vinden. Känns vemodigt när man tappar kontakten med de som man har haft kontakt med en längre tid men sånt är livet och jag är stark och klarar mig så jag går inte och funderar på det. Skänker dem kanske en tanke mellan varven och undrar hur de har det men livet är så man möts och går vidare åt ett var sitt håll. 

 

Mitt äldsta barn fyller 26 år i morgon och vart har dessa år tagit vägen, tycker det var nyss han var liten men jag önskar både han och min dotter allt gott i livet.

 

Bilden som jag lägger in är på min lilla kisse Ronja som jag skaffade mig i höstas och jag gillar henne verkligen och vi trivs ihop. Det är härligt med djur för de är kloka och förstår en.

 

Ska inte dröja allt för länge innan jag bloggar igen.

 

 

 


ANNONS
Av Dagny Fjällström - 14 oktober 2014 22:14

 

Det har varit en del i höst bl a bytte jag bostad första september och då har jag bott precis tre år i Boden och dessa år har gått så fort, tycker det var nyss jag flyttade hit men tiden den går. 

Trivs gör jag i min nya bostad och jag ångrar inte att jag tog chansen till detta byte för jag har tittat på flera lägenheter men kände när jag kom in i denna att här kommer jag att trivas.

 

Har även slutat på Skogsstyrelsen efter mina 1 1/2 år där men har ett nytt arbete på gång som jag ska börja på i nästa vecka, så det är en del förändringar som sker.

 

Har mina krämpor som alla andra fast jag nämner dom sällan bl a artrosen som jag fick konstaterat i början av året att jag har men det gäller att kämpa på liksom eksemet som pendlar upp och ner. Men det ligger inte för mig att gnälla och klaga för det blir inte bättre av det. 

 

Jag har mina vänner som jag umgås med och nu imorgonkväll så ska jag gå på Bodens konstförening som jag är med i för jag har inte varit dit på länge nu så det ska bli roligt att ta upp målningen igen. 

 

Kameran har varit med ut på mina promenader men det har inte blivit så mycket fotat men jag kommer igen även med det för jag trivs att hålla på med bilder och blogga både på denna och fotobloggen. 

 

Ska även sätta igång och handarbeta för jag gillar det och har en hel del här hemma så syssellös behöver jag inte vara och så gillar jag att läsa och bra böcker har jag också. 

 

Bilden jag lägger in är från arkivet och tagen utanför Jokkmokk och jag blickar framåt och är nyfiken på vad som komma där framme bakom vägkröken.

 

 

 


Av Dagny Fjällström - 9 augusti 2014 19:48

 

Det har varit lite med bloggandet i sommar både på denna och på fotobloggen. Har känt länge att jag borde göra ett inlägg. Har haft semester och har mest varit hemma förutom en dag då jag och dottern var till Jokkmokk över dagen till stugan, men hade inte möjlighet att stanna där och ladda batterierna men hoppas kunna åka upp en sväng i höst. Jag står inför en flytt, byter bostad så jag håller på att packa ihop för jag får min nya lägenhet 1 september i samma stad som jag bor i idag. Så jag kommer nog inte att hinna blogga så mycket fram tills efter flytten men jag kommer igen. Bilden jag lägger in är från arkivet och tagen i augusti 2012 inom Jokkmokks kommun. Jag är nyfiken på vad som komma ska men jag är inte rädd för vad jag kommer att möta precis som bakom vägkröken där framme så vet man inte vad som finns men jag ser med glädje på framtiden.

Av Dagny Fjällström - 12 juni 2014 21:35

 

Igår älskade dotter tog du studenten....det var en solig och fin dag. Du och dina studentkamrater kom ut glada bland oss alla efter era tre år på gymnasiet. Jag, din bror, vän och din kille var där och tog emot dig....ni studenter åkte sedan på flak genom Boden och visade upp er och var glada. Mina tankar går till din pappa som jag önskar hade varit i livet idag, han skulle ha varit stolt över dig och jag skulle velat att han hade fått uppleva din student. Jag minns när du gick ut högstadiet,  då bodde vi ännu i Jokkmokk men jag sa innan du gick ut att när du är klar med grundskolan kommer jag att lämna kommunen och du kom in bl a här i Boden och valde att gå här. Jag har aldrig ångrat mig att jag flyttade hit för jag trivs bra här och har nu snart bott här i tre år. Bilden som jag lägger in är från igår och det är du och dina studentkamrater som är på flaket och jag önskar er alla lycka till i framtiden.

Av Dagny Fjällström - 31 maj 2014 19:43

 

Jag har länge tänkt skriva ett inlägg men inspirationen har inte velat infinna sig riktigt med att skriva men det kommer nog igen.....kan bero på att jag arbetar hela dagarna under veckorna och sen är jag trött och tiden vill inte räcka till, till allt som man skulle vilja göra och hinna med. På bildbloggen har jag gjort endel inlägg så där har jag varit lite mer flitig men ändå inte som jag skulle velat.

 

Nu har vu sista maj och vi går in i första sommarmånaden imorgon och hoppas den blir fin i vädret men sommaren går alldeles för fort....men jag har semestern som jag ska ta tillvara i största möjliga mån denna sommar.

 

Dottern tar studenten nu i juni så jag har det att se framemot så jag hoppas att det blir fint väder och att den dagen ska bli ett fint minne för henne.

 

Bilden på blomarrangemanget som jag lägger in i detta inlägg fick jag av dottern på mors dag.

Av Dagny Fjällström - 21 april 2014 20:18

 

Påsken börjar att gå mot sitt slut och den är sen i år. Vädret har verkligen varit fint med solsken och vackert väder......jag har njutit dessa dagar.

Långfedan var jag och grillade med glada och trevliga människor........strosade omkring lite i omgivningarna och satt i solen mot stugväggen....det var härligt.

Även de andra dagarna påskafton och påskdagen har jag umgåtts med vänner och varit ute i det fina vädret på promenader och haft besök.

Idag annandag påsk fyller min dotter år så vi har umgåtts och hennes bror kom ner hit till Boden.

Jag är nöjd med påsken och med ledigheten men som alltid går tiden alldeles för fort och vardagen tar vid igen.

Bilden jag lägger in tog jag på långfedan.

Av Dagny Fjällström - 5 februari 2014 20:34

  

Det var ett tag sedan jag bloggade i skrivarblogen men det har varit en hel del....jobbar heltid och så har man alltid något att göra men jag ska komma igen med bloggandet för jag har saknat det.

 

Tankarna vandrar om framtiden vad den har att erbjuda och vad som komma ska.....men tur att jag har mina intressen som handarbete, målningen, musik, stugan, att ta bilder osv.

 

Jag har varit på röntgen på Sunderby sjukhus i januari och idag fick jag svar vad jag har....men jag kommer att kämpa på för ge upp ska jag inte. Men det kommer inte att gå med det som jag vill pröva som t ex bowlingen den får jag nog avstå.... jag deppar inte ihop för det men tror det hade varit något för mig.....får hitta något annat istället.

 

Februari månad och vi går mot ljusare tider så det känns skönt....fast alla årstider har sin tjusning på sitt sätt.

 

Bilden jag lägger in är tagen utanför Boden i november 2013 och jag siktar framåt och undrar  vad som kommer att dyka upp där framme. Det jag måste göra är att acceptera läget för vad annat kan jag göra för jag är en kämpe så imorgon ska jag ta itu med vad jag måste....jag har ändå mycket att glädjas åt och kommer att t tillvara på glädjeämnen som kommer i min väg.

 

 

 


Presentation

Mina bilder och dikter

Bilderna i min blogg är förbjudna att använda utan min tillåtelse. Dikterna som jag skrivit får inte helller kopieras och användas utan min tillåtelse

Översätt bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Mina bloggar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Jag finns på Facebook

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017
>>>

Sök i bloggen

RSS

Följ bloggen

Följ dagnysdagar med Blogkeen
Följ dagnysdagar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se