dagnysdagar

Alla inlägg under april 2012

Av Dagny Fjällström - 21 april 2012 14:49

 

 

Min älskade dotter Josrfin fyller 17 år idag. Åren har gått så fort så man undrar vart tiden tagit vägen. Du föddes i Kalix och bodde dina första fem år där tills vi flyttade tillbaka till Jokkmokk där din övriga familj kommer ifrån. Men vi var till Jokkmokk på somrarna till stugan så du visste vart Jokkmokk var. Så nu hösten 2011 flyttade du och jag rill Boden där du går på gymnasiet. Du har haft både glädje och sorg i ditt unga liv. Din far hade säkert varit stolt över dig om han levat. Din bror är på väg hit till Boden för att uppvakta dig. Vänner kommer att besöka dig under dagen. Lasse kom på morgonen och gjorde 3 goda smörgåstårtor till din dag. Önskar dig en fortsatt bra födelsedag.

Av Dagny Fjällström - 14 april 2012 21:19

         

Sitter framför tv:n med datorn i knät och ska göra ett blogginlägg innan jag stänger ner. Igårkväll var jag och Inger ute på en promenad i det härliga vädret. Då gick vi förbi Björknäsparken för att se om kommande danser men än dröjer det innan det börjar. Vi har tänkt oss dit i sommar för en svängom och träffa folk. Idag var det kyligare ute när jag var och handlade in litegrann som vi behövde men det var ändå skönt att vara ut den stunden. Bakat kanel- och vaniljbullar har jag gjort på eftermiddan och imorgon blir det nog mjukbröd (mjukkakor) jag gör. Dagen har gått fort men det gör alla dagar tycker jag det beror nog på att jag fyller dom alltid med någonting. Ibland är det bara skönt att vara också men det är inte ofta det händer. 

Av Dagny Fjällström - 12 april 2012 12:57

 

Igårkväll fick jag ett glatt besök av Inger och en gemensam vän till oss Elisabeth från Jokkmokk. Det var verkligen ett välkommet besök. Jag har tankar om livet och hur det kommer att te sig vad som väntar mig bakom dessa som hänger ned från ett träd vid vattnet och vad som finns bakom skuggorna på andra sidan. Något bra hoppas jag och rädd är jag inte för vad som väntar mig. Jag älskar livet med allt vad det innebär med med- och motgångar. Goda vänner, underbara barn, mina smultronställen och intressen har jag. Ser framåt med glädje på allt det nya som kommer att ske i mitt liv och på utmaningarna som kommer att dyka upp. Morgondagen vet man ingenting om men jag kommer att möta den med framtidstro och glädje.

Av Dagny Fjällström - 12 april 2012 09:35

Jag är med i en tävling där man kan vinna verkligen fina garner. Lägger in länken till tävlingen samt till bloggen. Gå gärna in och var med ni också.


Länkarna:

http://garnomera.wordpress.com

http://garnomera.wordpress.com/2012/03/30/tavling-03/#comment-1005


Lycka till ni som kommer att vara med!







Av Dagny Fjällström - 10 april 2012 22:29

 

Kvällen börjar bli sen men ville göra ett blogginlägg innan jag släcker ner. Påsken är över och det känns skönt att ha återgått till vardagen. Undrar hur framtiden kommer att se ut man har många tankar om allt. Vill ha ett arbete att gå till men jag undrar om det kommer att dyka upp något lämpligt för mig. Jag fångar dagen på något sätt och fyller dagarna med något. Våren blir mer och mer och sommaren är i antågande  skönt med ljusare tider och sommarnätter med midnattssolen. Bilden jag lägger in är på stenen som jag har och det står Carpe diem och betyder fånga dagen. Hämtade hem detta från internet http://sv.wikipedia.org/wiki/Carpe_diem :     

Carpe diem är latin och betyder fånga dagen men bör snarare tolkas ta vara på dagen, njut av dagen eller njut av den flyende dagen.

Man ska / kan försöka att göra sitt bästa av dagen och inte vänta till morgondagen för då kan det vara försent fast det kan ta emot ibland. Det finns mycket man kan glädja sig åt och ta tillvara de glädjeämnen man har eller som kommer i ens väg. Släcker nu ner och njuter av den flyende dagen.


Av Dagny Fjällström - 9 april 2012 20:53

    

Annandag påsk och denna dag går mot sitt slut och vardagen tar vid imorgon. Vädret har verkligen varit bra denna påsk och längtan har funnits till de platser som jag har brukat tillbringa påskarna. Kunna vara ute och pimpla, gå på skoterspåren, grilla över öppen eld och vad det innebär. Påsken har ändå varit bra på sitt sätt. Lasse var hit på långfredan och då var vi ut på en promenad och då tog jag denna bild på istapparna. Tankarna finns också hur framtiden kommer att se ut med arbete och allt. Jag fyller mina dagar med olika aktiviteter det gäller att inte tappa modet utan att se framåt.

Av Dagny Fjällström - 4 april 2012 18:56

    

Nu är påsken i antågande, skärtorsdag imorgon. Jag har varit ute på förmiddan och tagit en hel del bilder av påsken som är på torget / gågatan bl a bilden som jag lägger in nu. Gå gärna till min fotoblogg och titta så får ni se mera bilder av påsken i Boden: http://dagnysfoto.bloggplatsen.se/ . Jag kommer att vara hemma i Boden denna påsk och bara vara och ta det lugnt. Jag och Josefin kommer att umgås dessa påskdagar innan hon åker med en kompis upp till fjälls. Fast jag längtar upp bl a till stugan nu och till mina andra smultronställen för att kunna vara ute på isarna och pimpla, även att kunna grilla och koka kaffe över öppen eld. Lasse kommer att komma på långfredan så vi kommer att umgås den dagen för det är drygt en och en halv vecka sedan vi sågs. Det är vad jag tänkt denna påsk.

Av Dagny Fjällström - 2 april 2012 22:45

 

 Timmen är sen och jag är trött men  vill göra ett blogginlägg innan jag lägger mig och kommer till ro. Har varit trött några dagar och vet inte varför men kanske det är vårtröttheten. Det är skönt att vi går än mer mot våren och sommaren. Har nu bott sju månader i Boden och det är min tredje årstid jag upplever här, kom hit i höstas och har upplevt en hel del nytt  dessa månader och trivs bra. Har även mött kärleken under denna tid, har börjat att ta bilder och bildblogga satte även fart med min skrivarblogg igen. Har gått med i Bodens konstförening och Bodens fotoklubb. Idag var jag på arbetsförmedlingen och träffade min handläggare så det var ändå lite positivt idag när jag var där och fick lite besked i alla fall. Det var kyligt ute idag, inte alls skönt. Bilden som jag lägger in tog jag en dag och är av järnvägsgången utmed där jag bor. Bommarna fälls alltid ner när tågen kommer och åker där förbi men jag störs inte av det. Ska nu stänga ner för ikväll för det är en ny dag med nya möjligheter imorgon.

Presentation

Mina bilder och dikter

Bilderna i min blogg är förbjudna att använda utan min tillåtelse. Dikterna som jag skrivit får inte helller kopieras och användas utan min tillåtelse

Översätt bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Mina bloggar

Fråga mig

4 besvarade frågor

Jag finns på Facebook

Besöksstatistik

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2012 >>>

Sök i bloggen

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards